Wonderful Warehouse Conversion: A Lot Of Light, Plants And Car Inside.

Wonderful Warehouse Conversion: A Lot Of Light, Plants And Car Inside.

Clients looking for warehouse conversion into a home heaped just about every challenge you can think of onto Corben Architects in the planning stages of creating their ideal space. Not only was the warehouse under a flight path and in a flood zone; it’s also protected by heritage laws requiring that no changes be made to its facade or roof trusses, and the interiors were cut off from natural light and air flow.

Central courtyard brings in ample natural light

This warehouse conversion allows you to have a lot of space.

Large glass doors and windows create seamless interface between interior and courtyard

Interior of the industrial home built around a sweeping central courtyard

Living area of the Aussie home with unique decor

Given all of the limitations, how could it possibly become a comfortable, livable dwelling? For example, by cutting out a large chunk of the interior and turning it into a huge courtyard. The architects lined the new private outdoor space with glazed walls resembling garage doors, to complement the industrial aesthetics of the original structure, brightening up the interior and vastly improving air circulation.

Open living area of the industrial home with sweeping spaces

Stylish and ingenious way to add color to the home

Wooden dining tables stands in contrast to the concrete kitchen island

Custom concrete kitchen island with a black backdrop

Awesome Warehouse Conversion: huge project with excellent result.

Imaginative kitchen island design that reflects the industrial style of the home

Minimal kitchen design with industrial touches

Custom crafted black box acts as entrance to the private levels

Dark bedroom accent wall in black

Bathroom walls bring texture and contrast to the space

Smart family area with plush orange couch

The double-height indoor/outdoor courtyard features remote-controlled skylights, that open the home to the outdoors, but can also be closed when need to minimize the noise from airplanes flying overhead. A cedar hot tub is set into a timber-lined wall on one side. Accordion doors can open up the interior spaces to each other and the courtyard in various ways.

Other notable details include a lower level lounge housing a classic car as well as a nine-meter-long concrete counter that swoops up to waist level from the floor. Glossy black and stainless steel built-ins separate the rooms, provide storage and conceal appliances, while new surfaces like gray travertine walls complement the historic industrial materials.

Advertisement:

One thought on “Wonderful Warehouse Conversion: A Lot Of Light, Plants And Car Inside.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *