Connecting Urban To Nature: One Unique Design Of Building

Connecting Urban To Nature: One Unique Design Of Building

This project rethinks the role of the existing Schindler House.  Since its construction, the house has transformed from an oasis in a sparsely developed suburb into an island in a sea of four-story residential buildings.  Our investigation focused on finding an innovative solution that would allow the house to be kept in tact as an artifact, while simultaneously preserving the surrounding space as a public environment.  To this end, a new vertical garden is proposed that suspends the Schindler house at its center, with a public amphitheater carved out of the earth below the house and an elevated garden soaring above it. A system of double helix ramps surrounds and connects all three elements creating a new pedestrian sequence that moves in and out among a surface separating the two paths, affording visual connections between the city and the Schindler House.

Designed by Griffin Enright Architects

04-paradox-box

05-paradox-box

06-paradox-box

07-paradox-box

08-paradox-box

09-paradox-box

10-paradox-box

11-paradox-box

12

13

01-paradox-box

02-paradox-box

Advertisement:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *